Societén & Co

Societetsmänniskor

Marcus Stjernström
Societetsmänniskor

Marcus Stjernström

Marcus kommer från Varberg, och har jobbat hos oss i fem år. Han jobbar med allt ifrån vaktmästeri, baransvar och nattklubbsdrift. Det han strävar efter är att bli bättre och bättre på det han gör, allt ifrån jobbrelaterat till att umgås med vänner och familj.

Det han tycker bäst om att dricka på Societén är en iskall Frozen Appletini.

Andreas Karlsson
Societetsmänniskor

Andreas Karlsson

Andreas, som kommer från Uddevalla, basar sedan tre år för festerna på Bodegan. Han har varit ute på äventyr, bland annat har han rest runt i Australien. Han flyttade till Varberg 2015 för att läsa Event Management. Det han brinner för är att göra nya saker, allt ifrån matlagning till sjysta upplevelser.

– ”Gästen gör festen, vi fixar resten.”, säger Andreas.

Mattias Svensson
Societetsmänniskor

Mattias Svensson

Mattias, som är en välkänd varbergsprofil inom mat och dryck, ansvarar nu över köket på Societén. Tillsammans med Peter och Charlott bollar han även idéer om viner och andra drycker.

Mattias gillar all typ av sport och leder bland annat ett gäng killar på handbollsplanen. Han har också ett stort folbollsintresse. En av de mest kända gäster han lagat mat till heter Franz Beckenbauer som också är fotbollsintresserad.

Filippa Wittzell
Societetsmänniskor

Filippa Wittzell

Filippa driver en restaurant som heter Lokalen Snackbar och har gjort det i drygt två år. I sommar flyttar hela Lokalen in på Societén som Lokalen Champagnebar. Där kommer det finnas många olika champagnesorter men även lite andra goda drycker. Självklart erbjuds även några enkla rätter som gör sig bra till champagne.

Filippa har stort hundintresse. Hon har två egna hundar som heter Abbe och Spiken. De kommer från organisationen ”Hundar utan hem” som ligger på Irland.

Elof Saletti-Grill
Societetsmänniskor

Elof Saletti-Grill

Elof kommer från Åre, och var redan tidigt uppvuxen i restaurangbranschen då hans familj drivit restauranger i många år. På vinterhalvåret är det skidor eller skoter som gäller och på sommaren trivs han bäst av att njuta av solen och värmen.

I sommar gör han sitt tredje år på Bistro Societén, vilket han tycker om väldigt mycket.

Jakob Bernéus
Societetsmänniskor

Jakob Bernéus

Jakob, som kommer från Varberg, började jobba på Societen hösten 2009 som diskplock och ett år senare klev han upp som bartender. Hösten 2012 drabbades Jakob av en stroke och fick sluta på grund av det. Nio år senare är han till vår stora glädje tillbaka på Societén.

Nu jobbar han tillsammans med Peter med att utveckla våra sociala kanaler – Facebook, Instagram och vår hemsida.

När han inte jobbar hos oss tycker han om att äta god mat, träffa kompisar och lyssna på skön musik.

Jonny Einarsson
Societetsmänniskor

Jonny Einarsson

Jonny, som kommer från Varberg, har jobbat som vakt i 21 år. Han tycker bäst om det sociala samarbetet mellan gäster och personal och han gillar den atmosfär vi har på Societén.

När han inte jobbar tycker han om att vara ute med båten och fiska makrill. Den största makrillen har någonsin fiskat upp vägde ett kilo!.

Jakob Berntsson
Societetsmänniskor

Jakob Berntsson

Jacob, som kommer från Varberg, läste restaurangprogrammet och bland annat jobbat som kock i Riksgränsen och på Göta Kanal. Han gillar att åka runt i landet och uppleva de olika kulturna som finns här.

Det han gillar bäst av maten vi lagar på Societén i sommar är Piggvar. Det är en fräsch och somrig fiskrätt som passar perfekt en kväll på Bistro Societén.

Jacob Walter
Societetsmänniskor

Jacob Walter

Jacob, som kommer från Göteborg, flyttade till Varberg 2010. 2014 till 2016 flyttade han tillsamman med hans föräldrar och syskon till Frankrike och läste på en skola där. Efter gymnasiet har han jobbat som bartender, både i Val d’Isère och i Åre. Han har även jobbat hos oss på Societén i fem år, både på Bistro, nattklubben och Bodegan.

På hans fritid tränar han mycket, umgås med vänner och DJ:ar en del.

Charlott Johansson
Societetsmänniskor

Charlott Johansson

Challe, som hon kallas, är restaurangchef på Societén och blivande sommelier. Om hon får rekommendera något från menyn, blir det ett glas iskallt Sommerzeit. Vitt, fruktigt vin från Tyskland.

När hon är ledig, står semester med sina barn högst på listan. Gärna på sol eller skidsemester.

Heather James
Societetsmänniskor

Heather James

Heather kommer från Skottland, och har jobbat hos oss på Societén i tre år. Hon har tidigare, bland annat jobbat i Frankrike och i Norge. Den godaste maten hon vet, som inte finns i Sverige, är Haggis. Den är en maträtt baserat på fårkött, lite som en stor korv. Något annat som är speciellt från Skottland är Irn-Bru (järnbryggd). Det är en läsk som smakar Tutti-frutti och på logotypen är det en stark man. Det hon tycker bäst om med Skottland är de fantastiska landskapen. Heather berättar även om Edinburgh, en fantastisk gammal stad med stengator och stenhus som ser ut att vara hämtad från Harry Potter.
Hon tycker om att bo och jobba i Sverige. Dock så saknar hon ibland sin familj; mamma, pappa och två äldre syskon.
Peter Gustavsson
Societetsmänniskor

Peter Gustavsson

Peter har drivit Societén i över 20 år, men har också tidigare drivit Oscar Niteclub parallellt, som han drev under 25 år. Det Peter brinner för mest är att göra människor glada och gör olika evenemang. Det största evenemang som görs varje år är öppnandet av Bistro Societén, Bodegan och Nöjessocietén, som är återkommande varje år sedan länge.

När han är ledig står familjen högst upp på listan, dem han gärna hänger med på sol och skidsemestrar. I september ska familj och vänner åka till Kroatien och segla. Det blir en skön paus efter en tuff men rolig sommar.

Louise Rydberg
Societetsmänniskor

Louise Rydberg

Louise som kommer från Göteborg har varit sommar-varbergare i hela sitt liv, nu har hon sommar-jobbat hos oss i fem år.

Hon läser mänskliga rättigheter i Lund och har gjort det i tre år. Hos oss på Societén har hon jobbat allt ifrån diskplock, servis och i nattklubben. Hon älskar miljön som vi har och att sprida glädje till gästerna och förgylla deras kvällar.

Emilia Talbrant
Societetsmänniskor

Emilia Talbrant

Emilia kommer från Varberg och har jobbat hos oss i tre år. Hon jobbar som servitris och tipsar gärna kring all mat och dryck som vi har. Av maten vi lagar tycker hon bäst om löjromspizzan men även musslorna.

När hon inte jobbar hos oss jobbar hon i en möbelbutik. Emilia älskar att ha picknick med god mat och ett roligt kortspel i sällskap med vänner och familj, helst vid havet.

Marcus Walter
Societetsmänniskor

Marcus Walter

Marcus kommer från Göteborg men flyttade till Varberg 2010. 2014 flyttade han till Frankrike tillsammans med sina föräldrar och pluggade på en skola där i två år. Nu är det hans tredje år hos oss och här jobbar han i baren och blandar goda drinkar. Marcus läste Naturvetenskap på Peder Skrivares skola i Varberg med inriktning på vindsurfing, vilket är hans stora intresse.

I höst åker han till Australien för att satsa på vågsurfing, som han gjort till och från i två år.

Oliver Nävertun
Societetsmänniskor

Oliver Nävertun

Oliver, som kommer från Varberg, har jobbat hos oss i fem år. Han är en säsongare som har varit i både Sälen, på Öland och i Österrike. Oliver har även jobbat som au pair i Schweiz direkt efter studenten.

Det han tycker bäst om att dricka hos oss är en Hof och en Menta. När han är ledig tycker han om att spela badminton vilket han har gjort i många år, men han gillar också att spela padel och att resa.

Benny Bohlin
Societetsmänniskor

Benny Bohlin

Benny bor, sedan 20 år, i Horred men är uppvuxen i Stockholm. Han har jobbat som kock på Societén i tre år, men har också jobbat i våra barer sedan 2015. Benny jobbar även som kock på en restaurang i närheten av Borås när han inte jobbar hos oss. Det han tycker bäst om av maten vi lagar är rödtungan, med han säger också att han tycker om det mesta från det europeiska köket.

På Bennys lediga tid är litteraturen i fokus, han tycker om kampsport och att köra motorcykel.

Sandra Johansson
Societetsmänniskor

Sandra Johansson

Sandra kommer från Varberg och har jobbat hos oss, till och från, på Societén i nio år. Nu jobbar hon som bartender, servitris och allt där i mellan på helger. Sandra har också utbildat sig till nagelterapeut i Borås och jobbar nu på en nagel- & skönhetssalong i Varberg.

På sin fritid umgås hon mycket med sin hund Tequila, som är en American Bully. Att umgås med henne och tillsammans med vänner, är det Sandra trivs med allra bäst.

Albert Bernandersson
Societetsmänniskor

Albert Bernandersson

Albert kommer från Varberg och har jobbat hos oss i tre år. Han jobbar som runner på Bistro och roddar på nattklubben. I höst ska Albert göra militärutbildningen i Eksjö, och säger att det kommer bli en krävande men också en rolig upplevelse. När han muckar är det tänkt att han ska utbilda sig till brandman.

På Alberts lediga tid umgås han med vänner och familj, samt tränar en hel del.