SNACKS - På burk
Lite gott till vinet, ölen eller kanske i väntan på gänget.
-
MARCONAMANDLAR*
75 kr
-
CHIPS
Med créme fraiche, tångkaviar, gräslök
95 kr
-
OLIVER
Mixade oliver i olja, örter, citron
75 kr
TARTE FLAMBÉE – Pizza på franska
Pizza-Style från Alsace som bakas med créme fraiche i botten och riven comté ovanpå. Serveras uppskuren i bitar på en planka och perfekt att dela.
-
CHÈVRE*
Chèvreost, päron, honung, valnötter, toppas med ruccola.
225 kr
-
TRYFFEL
Tryffelsalami, pinjenötter, toppas med kallpressad olivolja och ruccola.
245 kr
-
LÖJROM
Löjrom (c:a 50 gr), rödlök, syrad grädde, toppas med citron och dill
325 kr
FRUTS DE MER – Skaldjur
Havets läckerheter hör självklart till favoriterna på Bistro Societén – Vissa justeringar kan ske under säsong!
Notera att tillgången kan variera och förbeställ även gärna dina ostron.
OBS! - Skaldjursplatån behöver förbeställas, senast kl. 12.00 dagen innan eller fredag inför helg.
-
OSTRON x 3
Serveras med schalottenlöksvinägrett, citron, hot-sauce.
195 kr
-
OSTRON x 8 OSTRONPLATÅ
Serveras med schalottenlöksvinägrett, citron, hot-sauce
445 kr
-
EXTRA OSTRON
Kan beställas styckvis till redan tidigare beställning
55 kr/st
-
RÄKLÅDA
Räkor 400 gr, rouille (saffran-, paprika- & vitlökssmaksatt majonnäs), citron, rostat surdegsbröd.
245 kr
-
ETT KILO SKALDJUR PÅ PLATÅ
OBS - Behöver förbeställas, senast kl. 12.00 dagen innan eller fredag inför helg.
250g havskräftor, 3 st Fine de Claire, 250g räkor, 250g blåmusslor, kammusslor, schalottenlöksvinägrett, rouille, majonnäs, aioli, citron, rostat surdegsbröd.
825 kr
BISTRO - Mellanrätter
-
ROSTAD BLOMKÅL*
Med knippemorötter, sparris, ratatouille, grillad citron, rostad amandinepotatis.
225 kr
-
SALLAD NIÇOISE
Halstrad tonfisk, gröna bönor, oliver, kapris, krämiga ägg, rostad amandinepotatis.
245 kr
-
NIÇOISE STYLE*
Stekt röd linstofu, gröna bönor, oliver, kapris, krämiga ägg, rostad amandinepotatis.
225 kr
-
RÄKLÅDA
Räkor 400 gr, rouille (saffran-, paprika- & vitlökssmaksatt majonnäs), citron, rostat surdegsbröd.
245 kr
-
RÄKSMÖRGÅS
Handskalade räkor, krispig sallad, krämiga ägg, dill, citron, rödlök, rädisor, dill. Serverat på surdegsbröd.
245 kr
-
TOAST SKAGEN - LITEN
Handskalade räkor med handslagen majonnäs, riven pepparrot, dill, citron, dijonsenap. Serveras med rödlök, citron på smörstekt surdegsbröd. Toppat med löjrom.
- Liten portion / stor portion
195 kr
-
TOAST SKAGEN - STOR
265 kr
-
MOULES À LA CRÈME
Blåmusslor i gräddig sås smaksatt med vitt vin, schalottenlök, fänkål & vitlök. Serveras med rostat surdegsbröd.
275 kr
-
CROQUE MONSIEUR
Smörstekt surdegsbröd fylld med dijonsenap, krämig färskost, bayonneskinka, comté. Serveras med grönsallad och husets vinägrett.
245 kr
HORS D’ ŒUVRE - Förrätter
-
SPARRIS
Grön sparris, rostad fänkålshollandaise, skottsallad, rostat rågbröd, laxrom, picklad rödlök
175 kr
-
TOAST SKAGEN
Handskalade räkor med handslagen majonnäs, riven pepparrot, dill, citron, dijonsenap. Serveras med rödlök, citron på smörstekt surdegsbröd. Toppat med löjrom
195 kr
-
LÖJROM & QUICHE
Serveras med ostpaj på comté, rödlök, syrad grädde, skottsallad. (c:a 50 gr löjrom)
295 kr
-
LAX & TONFISK
Tartar på tärnad lax & tonfisk marinerad i lime- & sesamolja. Serveras med, majonnäs smaksatt med ingefära, marinerad gurka, krispiga krutonger.
195 kr
-
STEAK TARTARE
Tartar på skuret nötinnanlår med schalottenlök, cornichons, pepparrot, olivolja. Serveras med krämigt ägg, dill, gräslök, rädisa, picklade rabarber, majonnäs.
195 kr
PLAT PRINCIPAL – Huvudrätter
-
JORDÄRTSKOCKA*
Rostade jordärtskockor, gröna bönor, ostronskivling, krispig persiljerot, crème på jordärtskocka, stekt röd linstofu.
265 kr
-
BOUILLABAISSE
Fisk- & skaldjursgryta med torsk, räkor & musslor serveras med en saffransrouille. Serveras med rostat surdegsbröd.
295 kr
-
TORSKRYGG
Halstrad torkrygg, gröna bönor, ostronskivling, amandinepotatis. Toppas med fänkålscrudité och ostronvelouté.
325 kr
-
KYCKLING
Kycklingballotine fylld med svamp och örter. Serveras med smörstekta knippemorötter, sparris, potatisecrassé, murkelsky.
295 kr
-
FLÄSKSIDA
Örtbakad och griljerad porchetta. Serveras med crème på jordärtskocka, semitorkade tomter, amandinepotatis, smörad kycklingbuljong.
265 kr
-
OXFILÉ
Oxfilé med gremolata, fondantpotatis med parmesan och örter, stekt sparris, vårlök, tomat, rödvinssås.
355 kr
TRE RÄTTERS SOMMARMENY - 545 kr
Dessert ingår vid förbeställning av denna menyn till hela sällskapet.
-
FÖRRÄTT
Toast Skagen med handskalade räkor med handslagen majonnäs, riven pepparrot, dill, citron, dijonsenap. Serveras med rödlök, citron på smörstekt surdegsbröd. Toppat med löjrom.
- Vego-Skagen erbjuds också.
-
VARMRÄTT - VEGO
Arranchini, Bearnaisesås, ört- & tomatsallad.
-
VARMRÄTT - FISK
Dagens vita fisk, sommarprimörer, amandinepotatis, hollandaisesås, sparris.
-
VARMRÄTT - KÖTT
Hängmörad biff, tomatsallad, bakad lök, friterad amandinepotatis, bearnaisesås.
-
DESSERT & KAFFE
En liten dessert ingår i denna meny.
APRÉS DINER - Desserter
-
CRÈME BRÛLÉE
Med smak av apelsin och kanel. Serveras med citronsorbet.
115 kr
-
JORDGUBBAR
Jordgubbar, basilikaglass, maräng, kaksmulor.
115 kr
-
MJÖLKCHOKLAD
Mjölkchokladbavaroise, mörk chokladcrunch, chokladcrème, rostade hasselnötter.
115 kr
-
CHOKLADKAKA
Mörk chokladbrowie, dulce de leche, hallonsorbet, färska hallon.
115 kr
-
TARTE*
Jordgubbspaj toppad med jordgubbar och maränger.
115 kr
-
GLASS COUPE
Tre kulor vaniljglass, chokladsås, vispad grädde, kex.
115 kr
BON BONS – Något litet sött till kaffet
Kan även beställas i baren.
-
CHOKLADTRYFFEL
Finns i minst två olika smaker.
45 kr/st
-
MACARON*
Finns i minst två olika smaker- Även vegan!
45 kr/st
MENU ENFANT - Barnmeny
-
STEAK MINUTE – 175 kr
Utbankad ryggbiff, pommes frites, sallad, dragoncrème.
175 kr
-
FISH & CHIPS – 175 kr
Panerad torskrygg, färskpotatis, sallad, örtcrème.
175 kr
-
GLASS
Ingår i barnmeny