3-tillstånd i Varberg,
på Societén!


Vi har efter annonsering inför Valborg fått flera frågor om vår annons. ”Där står ju att ni har öppet till 03.00” , det måste väl fel?
Faktiskt inte!
Vi har nu fått tillstånd att ha öppet och att servera fram till kl. 03.00, dock endast vissa kvällar och på prov i år. Därefter skall det tillsammans med berörda myndigheter utvärderas.
Det har sedan 1994 gjorts jobbats på att få hålla öppet senare än kl. 01.00 (02.00 fredagar och dagar för röda dagar) men utan resultat för de restauranger som försökt.  Men sedan några år har Varbergs Krögarförening jobbat för att även Varberg skall få ha öppet till kl. 03.00 och nu har Societén som första restaurang/nöjesställe fått tillståndet beviljat. Hur och vilka kvällar som kommer att vara öppet till 03.00 kommer vi att informera om under vår och försommar.
Om vi förstår rätt så är ytterligare ett par ansökningar om längre serveringstider inlämnade till Varbergs kommun och under behandling. Hur vi på Societén och Bodegan kommer att sätta våra öppettider beror till viss del på vilka som eventuellt också får längre serveringstider.
Tanken är att fredagar och lördagar från midsommar till mitten av augusti skall hållas öppna till kl. 03.00 på Societén, på Bodegan planerar vi fortfarande att stänga kl. 02.00.
Generellt gäller nu följande för Societén:
  • Normalt tillstånd för att servera och att ha möjligt öppet till är kl. 01.00
  • Förlängt tillstånd att servera och möjlighet att ha möjligt öppet till kl. 03.00 – Fredagar och dag före röd dag samt någon enstaka annan dag.
  • Förlängt tillstånd att servera och möjlighet att ha möjligt öppet till kl. 02.00 – Övriga dagar 1 juni-31 augusti
Noteringar avseende nära liggande kommuners riktlinjer för senast möjliga tillstånd (som vi tror att det ser ut i dag):
  • Göteborg – kl. 05.00 på lördagar (övriga dagar till kl. 03.00)
  • Kungsbacka – kl. 03.00
  • Falkenberg – kl. 03.00
  • Halmstad – kl. 03.00
  • Båstad – kl. 03.00 (vissa utvalda dagar under året)

 

 

 

öppet_till_03.00