Torsdag 6/10 – Hummer & Champagne på SocieténVi fortsätter under hösten vår satsning på mat- och dryckesevent och som tidigare står köksmästare Anders Bellman och sommelier Niklas Steinwall i centrum för dessa event.

Om evenemanget

Hummer & Champagne i anslutning till Varbergs Krögarförenings hummervecka – Vecka 40!

Vi servera denna kväll en meny bestående av fyra hummerinspirerade rätter. Tillsammans med fyra utvalda viner från champagnehuset Laurent-Perrier guidas ni genom måltiden dels av köksmästare Anders Bellman som berättar om tillagning och hantering av skaldjur och dels av vår sommelier, Niklas Steinwall, som presenterar dryckerna och ger tips att tänka på vid kombination av skaldjur och dryck.

hummerveckan1_egen_600

Laurent-Perrier är ett av världens främsta Champagnehus, vackert beläget i den pittoreska byn Tours-sur-Marne öster om Epernay. Firman grundades 1812 har under 200 år legat i framkant när det gäller tillverkning av unika och eleganta champagner.

laurent-perrier_logga_375x250

Laurent-Perrier drivs av två systrar och är fortfarande familjeägt. Gemensamt för Laurent-Perriers champagner är att de är eleganta med mycket struktur och finess, vilket gör att de passar extra bra ihop med mat.

Laurent-Perrier kallas ofta för ”The-non-vintage Champagne-house” eftersom husets karaktäristiska stil är att hela tiden blanda sig fram till en optimal cuvée för att undvika svackor under svagare årgångar. Deras non-vintage Champagne Grand Siécle anses vara världens främsta.

laurent-perrier-range-2012_600

Huset producerar ca 7,5 miljoner flaskor per år (Castellane ca 3,5 miljoner) och är det största enskilda familjevarumärket i Champagne. L-P äger även Salon, Delamotte, Castellane och J-P Lemoine.

Ursprung: Frankrike, Champagne

Grundad: 1812
www.laurentperrier.com

Meny – Hummer & Champagne

Champagne 1
Rätt 1

Champagne 2
Rätt 2

Champagne 3
Rätt 3

Champagne 4
Rätt 4

Liten dessert

MENYN PRESENTERAS INNOM KORT

 


 

Datum: 6:e oktober 2016
Tid: 19.00
Pris: 895 kr per person

Anmälan:

Niklas Steinwall
Email: info@societen.se