Kökschef sökes till Societén & Co i Varberg?

Vi söker dig som vill vara med och leda köksarbetet och utveckla den verksamhet vi i dag bedriver i våra två kök i Varberg. 

Vi söker dig som vill vara en del i, vara med och utveckla samt leda våra köksteam tillsammans av vår nuvarande Food & Beverage-manager och våra restaurangchefer.
Detta kan vara en perfekt möjlighet för dig som vill ta nästa steg mot ansvar då vi har en stor kompetens av att driva kök hos vår Food & Beverage-manager.
Det kan också vara så att du haft allt ansvar i köket tidigare och nu vill trappa ner lite på den övergripande ledningen och planeringen men ändå vara med i den dagliga ledningen av arbetet.

I vilket fall som helst så kan han vara den stöttning du som kökschef önskar att då och då, både kreativt och matlagningsmässigt. 

 

Tillsammans ansvarar ni för våra kök och allt som ligger inom ett kökschefsområde.

Under de mer intensiva perioderna av året behöver du fungera som lagledare och styra arbetet från kanten (inte från kontoret). Under mindre intensiva perioder ska du kunna vara den som sköter matlagningen tillsammans med närmaste medarbetare och extrapersonal.

Exempel på ansvarsområden; Löpande köksekonomi, inkö, inköp, viss schemaplanering, HACCP, utveckling, utbildning, med mera.

Arbetsbördan kan vara intensiv under vissa perioder, men då vi idag har ett ganska jämt flöde över året finns vettiga möjligheter till normal arbetstid och ledighet under helger och liknande. Dock inte under normal sommarsemestertid*, men väl under för- eller sensommar.

*) Notering avseende arbetssäsong och ledighetsmöjligheter:
Under perioden midsommar till början av augusti och under slutet av november och fram till jul-veckan jobbar vi ofta intensivt.

Är du rätt tjej, kille, man eller kvinna så erbjuder vi en språngbräda eller ett landningsplats – helt upp till dig:)

Tillträde: januari-februari 2022 eller tidigare

Vi är medlemmar i VISITA och vi jobbar i nära samarbete med vår lokale Krögarförening


För att din ansökan skall kunna bearbetas behöver vi följande:

Ett kortfattat personligt brev och ditt CV.

Lite information till dig som söker jobb:

Kontakta/ansök till Mattias, Food & Beverage-manager på:
mattias@societen.se
alt. 0340-676500

eller via Cheffle:
Länk till ansökningsformulär


SOCIETEN & CO är ett mat-, mötes- & nöjesetablissemang i Varberg som har verksamhet året om och publikt öppethållande under sommar och julperiod.

Societén som ursprungligen är från 1883 består av:
Bistro Societén – Matsalar & terrasser (Sommar)
Arena Köket – Evenemang, konferens & bankettverksamhet på Arena Varberg (Året om)
Bodegan – Bar & Sommarlounge (Sommar)
Societets Restaurangen – Företagsevenmang, Julbord, Bröllop, m.m.
NöjesSocietén – Nattklubb, Barer & terrasser (Sommar & enstaka kvällar)

Vi är ett glatt gäng i blandade åldrar med den gemensamma målsättningen att vi alla skall vara unga till sinnet. Vi vet aldrig hur en dag på jobbet kommer att bli då många saker påverkar, så som väder, konkurrens och på vilket sätt vi skötte gårdagen. Men en sak vet vi och det är att om vi jobbar tillsammans mot utsatta mål har vi större chans att ha en bra dag på jobbet.


Lite kuriosa om SOCIETETSHUSET

När det nya Societetshuset stod färdigt 1883 koncentrerades allt kurortsliv till Societetsparken. Dagarna gick som sig bör i hälsans tecken, men när kvällen kom var det slut på hälsotänkandet.

Det var sommar, det var fest och Societetshuset sjöd av aktiviteter som tarvade andra drycker än vatten. Efter att ha ätit gott i restaurangen såg man på teater eller njöt av sångframträdanden. Det spelades regementsmusik hölls soaréer och baler. För att roa kurortsgästerna annordnades dessutom basarer.

År 1887 dekorerades scenen av Carl Larsson som då hyrde en stuga i Apelviken. Två år senare besökte Oscar II kurorten, Carl Larsson var åter i stan och målade kulisserna till det skådespel som uppfördes till kungens ära.

De fina små balkongerna som finns i Brasseriet är inte bara en prydnad. De användes förr av både musiker och oroliga mödrar. Till kadettbalerna i början av seklet kom damerna med sina ogifta döttrar för att göra ”goda partier”, att vara kadett innebar nämligen då att man tillhörde högadlen. Mödrarna satt då på balkongerna för att förvisa sig om att allt gick rätt till.

Nu var det ju inte bal varje kväll. I en broschyr från 1920-talet gör man reklam för badorten Varberg genom att beskriva Societethuset ”Vackert belägen i Societetsparken, nära havet och badhusen”. Musik utlovades såväl middag som kväll och restaurangen erbjöd särskild dietmat. För att inte verka allt för präktiga är man noga med att påpeka att Societén också hade fullständiga rättigheter.

När Gustav Fröding befann sig i Varberg, var samtidigt hans skaldkollegor Verner von Heidenstam och Oscar Levertin här. När han ville träffa dem begav han sig till Societetshuset, där de oftast satt och drack portvin på Brasseriets veranda.

Under sin glansperiod i slutet på 1800-talet var Varberg det självklara resemålet för dåtidens innemänniskor. Det var helt rätt att tillbringa en del av sommaren på kurort, och under slutet av 1800-talet var det Varberg och Societén som gällde.

Nu när vi är i början på ett nytt sekel är vi där igen. Varberg är åter på kartan, kanske inte bara för nutidens innemänniskor utan mer alla som vill uppleva något utöver det vanliga under sommaren.

En promenad i parken och en bit mat, eller bara något att dricka på verandorna. Kan det bli mer sommar?

 

Kontakta Mattias, Peter eller Charlott på:
jobb@societen.se alt. 0340-676500