FÖRRA ÅRETS JULESILL & SNART ÄR DET DAX FÖR ÅRETS
Julen är full av goda traditioner och nu försöker vi på Societén i Varberg införa ytterligare en – Årets Julesill.
Efter många timmars provinläggande och provsmakande gjorde vi nedslag i två av Varbergs stora livsmedelsbutiker, ICA Kvantum och COOP Forum. Här fick vi hjälp från fler än 300 kunder att till slut bestämma vilken inläggning som i år står på vårt julbord som Årets Julesill! Av de som var med och röstade på den vinnande sillen har vi dragit 14 vinnare, se vilka nedan.
Årets Julesill
Smakerna från den klassiska “Gubbaröran” tilltalade flest provsmakare på ICA Kvantum och COOP Forum de två dagar vi var där.
Nr 1
Havtorn, Hallands fläder
Nr 2
Fänkål, apelsin, chili
Nr 3 – Årets Julesill 2015
Rökt torskrom, gräslök, ansjovis (och rödlök, rödvinsvinäger, ägg, rapsolja, dijonsenap, vitpeppar)
Societéns Gubbrörasill:
500 gr urvattnade saltsillfiléer i bit
110 gram finhackad rödlök
35 gram finhackad gräslök
35 gram finhackad purjolök
8 st ansjovisfiléer
2 msk mild kaviar typ Ejderns
1 dl crème fraiche
+ egen gjord majonnäs på:
2 äggulor
2 msk Dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
5 dl matolja av raps.
Slå majonnäsen och hacka sedan ansjovisen. Blanda ihop alla ingredienser och lägg i den skurna sillen. Låt stå kallt i något dygn före servering.

Anders Bellman på COOP Forum lördag 7 november.

Niklas Steinwall, Anders Bellman och André Åkesson på ICA Kvantum den 31 oktober
Vinnare från Kvantum:
Presentkort på årets julbord för 2 personer
– ANITA KÅRFALK
– BRITT ALBERTH
En burk av Societéns Julesill 2015
– PER-ERIK NILSSON
– KERSTIN LIDÉN
– LISBETH ROLOFSSON
– MARIE-LOUISE HALLDÉN
– INGRID BECH
Vinnare från Coop Forum:
Presentkort på årets julbord för 2 personer
– ANN-SOFIE SIOUTA
– SOLVEIG SIGURD
En burk av Societéns Julesill 2015
– JONAS SORGENSEN
– CG HELANDER
– EMMA GRÖNBORG
– NINNIE WINROTH
– JONAS MOOD
Presentkorten skickas eller hämtas upp enligt ök.
Burkarna med Julesillen 2015 hämtas ut i förbutiken i respektive butik under vecka 49