TILLSVIDARE INSTÄLLT

Årets Julbord är tillsvidare inställt på grund av den skärpta tonen som nu gäller för umgänge p.g.a. Covid-19 och dess stora spridning.


Det blir jul i år igen! Tomten kommer och Societen har julbord. Men inte som vanligt. I år blir det en Bistrojul med både nya smaker och ett nytt format. Det blir inte lika många gäster och mer bordsservering.

 



Välkomna in via vår södra entrén. In till Bistrot där vi i år dukar upp salongen, med högt i tak och baren mitt i, samt Bistrots två matsalar.

Sill med tillbehör och desserter ställer vi fortfarande som julbord, dock med allt portionsupplagt. Det övriga från havet, det kallskurna från land och den varma julmaten serveras vid ert bord. Även våra hemlagade godisar samt ostar till er som orkar, ställs ut på ert bord. Vill man helt undvik buffé så serverar vi allt vid bordet, meddela detta och andra önskemål vid bokning.



Bistrots nya köksmästare Björn Lorentzon, här tillsammans med Heather (konditor), Peter (Krögare) och Andreas (Sous chef). Tillsammans har vi höga krav och kommer att bjuda på det bästa som finns från hav och land i vårt närområde*.

Välkomna till en jul på Bistrot & Societén – En tradition i nytt format!

VÅRT JULBORD

SOS – 1:a (på buffé)**
Löksill, Äpple- & limesill, Stjärnanis- & ingefärasill, Grönpeppar- & grillad purjolöksill, Hummersill, Senapssill, Citron- & dragonsill, Pepparrotsill

Sillsallad, Västkuströra, Gubbröra

Stekt inlagd strömming, Inkokt strömming

Gräddfil, Gräs- & rödlök, Picklad silverlök, Dillmarinerad potatis

Kryddost, Prästost, Edamer

Spisbröd, Rågbröd, Vörtbröd, Kockbröd, Smör

KALLT FRÅN HAV – 2:a
Inkokt lax, Laxpaté, Rökt kopparlax, Gravad lax – Fänkål- & kummin, Eldad senapslax, Rökt makrill med äpple och selleri, Gravad hälleflundra – Rosépeppar och apelsin, Tartar på fisk och skaldjur

Ägghalvor med räkor, dill, majonäs, Hovmästasås, Dill- & romsås

KALLT FRÅN LAND – 3:e
Viltpaté, Leverpastej, Kalvsylta, Rullsylta, Oxtunga, Griljerad julskinka

Rökt viltkorv, Rökt rådjur, Rökt lammstek, Rökt ankröst, Svartrökt skinka

Inlagd rödbeta, Cornichons, Cumberlandsås, Mimosasallad, Grov senap, Söt-stark senap

VARM JULMAT – 4:e
Köttbullar, Prinskorv, Fläsksida – Nattbakad med honung, ingefära, timjan, Oxbringa med senapskräm, Jansons frestelse, Krustad med skaldjursstuvning, Friterad anjovis med dragonmajonnäs

Lutfisk – Kryddpeppar, Senapssås, ägg- & gräslök, kokt potatis**

Grönkål, Rödkål, Bakad rödbeta

DESSERT – 5:e (på buffé)
Ris a la Malta med frukt och bär, Ostkaka med jordgubbssylt och vispad grädde, Fikon i cognac, Äpple i calvados, Brownie med valnöt, Mörk chokladmousse med rom, Vit chokladmousse med lime, Pannacotta med hjortroncoulis, Citron- & marängpaj, Fruksallad med mascarponekräm

Torkade fikon, Torkade dadlar, Torkade aprikoser, Nötter, Frukter

GODIS – 6:e
Kaffe och Fudge, Mörk tryffel, Ljus tryffel, Havtornsmarmelad, Knäck, Ischoklad, Brända mandlar, Skål med blandat köpegott

OSTAR – 7:e (extra)
Cognacs-cheddar, Brie de meaux, Roquefort, Morbier

Fröknäcke, Smördegskex, Tomatmarmelad, Honung, Päronmarmelad, Frukt


Den absoluta huvuddelen av vårt sortimen kommer från vårt närområde och sverige.

*) S.O.S serveras till bords vid sena ankomster.
**) Lutfisk ställs fram efter önskemål

     

PRISER

Lunch 495 kr (4 serveringar)
Öppnas för 30 gäster eller fler enligt önskemål

Veckodagar 645 kr
Tisdag-torsdag 18.00, 18.30, 19.00, 19.30, 20.00

Fredag & lördag 795 kr
18.00, 18.30, 19.00, 19.30, 20.00

Söndag 495 kr (4 serveringar)
1:a sittning 12.00, 12.30, 13.00
2:a sittning 17.00, 17.30, 18.00

Barn & ungdom 30 kr per år – Alla dagar
(om ingen plats behövs är det gratis)

INGÅR: Glögg, julbord, kaffe, garderob


BOKNINGSINFO

Boka gärna bord via web,  e-mail eller slå oss en signal. 

www.societen.se/boka-bord-hos-oss
boka@societen.se
0340-676500 (vardagar från 11.00)

ÖPPETTIDER (kan justeras)
Tisdagar
18.00 / 18.30 / 19.00 / 19.30
– Öppnas för 30 gäster eller fler

Onsdagar
18.00 / 18.30 / 19.00 / 19.30
– Öppnas för 30 gäster eller fler

Torsdagar
18.00 / 18.30 / 19.00 / 19.30 / 20.00*

Fredagar
18.00 / 18.30 / 19.00 / 19.30 / 20.00* 

Lördagar
18.00 / 18.30 / 19.00 / 19.30 / 20.00**

Söndagar
1:a 12.00 / 12.30 / 13.00 / 13.30
2:a 17.00 / 17.30 / 18.00

Övriga dagar och tider på förfrågan boka@societen.se


Clarion Collection® Hotel Fregatten
JULBORDSWEEKEND

Med julbord på Societén från 1050 kr p.p

Övernattning, del i dubbelrum
– Frukostbuffé, nyårsdagen till 12.00
– Incheckning från 15.00
– Utcheckning, 12.00

Fredagar – 1450 kr p.p.
Lördagar – 1550 kr p.p
Söndagar – 1050 kr p.p
Övriga dagar på förfrågan

 

Bokning för Julbordsweekend
Clarion Collection® Hotel Fregatten
cc.fregatten@choice.se
0340-677000

Referens “Julbord på Societén”