NÅGRA FÖRSLAG PÅ MENYER
Se dessa menyförslag som en idé på vad vi kan göra och en prisindikation.
För bokning eller vid frågor kontakta Niklas Steinwall på:
niklas@societen.se eller på tel: 0709-67 07 63
Ladda ned våra menyer i en PDF
SOCIETETSMENY
Toast Skagen
Societéns variant med räkor, kräftor, kallrökt lax som blandas med dill och majonnäs. Toppas med löjrom och serveras med smörstekt toast.
Pepparstek
Oxfilé serveras med en välbalanserad pepparsås på tre slags peppar. Pancettalindad grön sparris, confiterad tomat och potatisterrine.
Vit chokladpannacotta
Vit chokladpannacotta toppas med passionsfruktsgelé och serveras med citronkräm och färska bär på mazarinbotten
Pris förrätt och varmrätt: 440 kr
Pris tre rätter: 535 kr
ITALIENSK MENY
Prosciuttorulle
Lufttorkad italiensk skinka som fylls med färskost smaksatt med citron och salvia. Serveras med en liten sallad på nereoliv, grön sparris och kronärtskockhjärta. Kräm på soltorkad tomat och parmesancrostini
Lamm
Lamm på tre olika vis.
Lammfilé, french rack (revben) och korv grillas. Serveras med en rödvinsragu på pancetta (italiensk bacon) och porcini (Karl-Johansvamp) samt örtrostad potatis
Tiramisú på husets vis
Mascarponekräm med Savoiardikex, kaffesirap och färska bär. Pudras med kakao
Pris förrätt och varmrätt: 420 kr
Pris tre rätter: 515 kr
FRANSK MENY
Anka
Anklevermousse och tunna skivor varmrökt ankbröst serveras med syrat äpple, sultanrussin i calvados och rostat briochebröd
Kalv Bourguignon
Helstekt kalvytterfilé med en klassisk rödvinssås med färska champinjoner och syltlök. Serveras med glaserad morot och potatispuré
Crème Brûlée
Krämig vaniljpudding med krispigt täcke av karamelliserat råsocker. Lime och myntamarinerade jordgubbar
Pris förrätt och varmrätt: 410 kr
Pris tre rätter: 505 kr
HAVETS MENY
Pilgrimsmusslor
Halstras och serveras med blomkålspuré, torkad pancetta och filodegsflarn
Torskrygg
Halstras och serveras med brynt hasselnötssmör, primörer, grillad citron och dillkokt potatis
Hasselnötsmousse
Med en apelsin- och granatäppelsallad och chokladsås
Pris förrätt och varmrätt: 410 kr
Pris tre rätter: 505 kr
HALLANDSMENY
Makrill
Varmrökt makrill från Kattegatt serveras med löjromskräm, brännvinsost och smörstekt kavring
Fläskfilé
Grillade fläskfilémedaljonger från halländsk gårdsgris. Serveras med bearnaisesås, rödvinssås, ugnsbakad rödlök, grillad tomat och potatiskrokett
Flädercheesecake
Bakad cheesecake smaksatt med Hallands landskapsblomma, fläder. Ackompanjeras av karamelliserade äppelskivor och hasselnötskrokant
Pris förrätt och varmrätt: 380 kr
Pris tre rätter: 475 kr
EN GOD MENY
Västerbottenostpaj
Med kallrökt lax, serveras med dill- och gräslökscrèmefraiche, hackad rödlök och laxrom
Majskycklingfilé
Ugnsstekt bröstfilé från majskyckling med rosépeppar- och rosmarinsås. Citronrostad paprika och duchessbakelse med parmesan och persilja
Chokladkaka
Kladdig chokladkaka med en touch av saltlakrits. Serveras med hallonmousse och havrecrunch
Pris förrätt och varmrätt: 360 kr
Pris tre rätter: 455 kr
Moms tillkommer på ovan priser med 12% – Priser aktuella från maj 2015