NÅGRA FÖRSLAG PÅ MENYER

Se dessa menyförslag som en idé på vad vi kan göra och en prisindikation.

För bokning eller vid frågor kontakta Niklas Steinwall på:
niklas@societen.se eller på tel: 0709-67 07 63

Ladda ned våra menyer i en PDF


SOCIETETSMENY

Toast Skagen
Societéns variant med räkor, kräftor, kallrökt lax som blandas med dill och majonnäs. Toppas med löjrom och serveras med smörstekt toast.

Pepparstek
Oxfilé serveras med en välbalanserad pepparsås på tre slags peppar. Pancettalindad grön sparris, confiterad tomat och potatisterrine.

Vit chokladpannacotta
Vit chokladpannacotta toppas med passionsfruktsgelé och serveras med citronkräm och färska bär på mazarinbotten

Pris förrätt och varmrätt: 440 kr
Pris tre rätter: 535 kr

ITALIENSK MENY

Prosciuttorulle
Lufttorkad italiensk skinka som fylls med färskost smaksatt med citron och salvia. Serveras med en liten sallad på nereoliv, grön sparris och kronärtskockhjärta. Kräm på soltorkad tomat och parmesancrostini

Lamm
Lamm på tre olika vis.
Lammfilé, french rack (revben) och korv grillas. Serveras med en rödvinsragu på pancetta (italiensk bacon) och porcini (Karl-Johansvamp) samt örtrostad potatis

Tiramisú på husets vis
Mascarponekräm med Savoiardikex, kaffesirap och färska bär. Pudras med kakao

Pris förrätt och varmrätt: 420 kr
Pris tre rätter: 515 kr


FRANSK MENY

Anka
Anklevermousse och tunna skivor varmrökt ankbröst serveras med syrat äpple, sultanrussin i calvados och rostat briochebröd

Kalv Bourguignon
Helstekt kalvytterfilé med en klassisk rödvinssås med färska champinjoner och syltlök. Serveras med glaserad morot och potatispuré

Crème Brûlée
Krämig vaniljpudding med krispigt täcke av karamelliserat råsocker. Lime och myntamarinerade jordgubbar

Pris förrätt och varmrätt: 410 kr
Pris tre rätter: 505 kr

 

HAVETS MENY

Pilgrimsmusslor
Halstras och serveras med blomkålspuré, torkad pancetta och filodegsflarn

Torskrygg
Halstras och serveras med brynt hasselnötssmör, primörer, grillad citron och dillkokt potatis

Hasselnötsmousse
Med en apelsin- och granatäppelsallad och chokladsås

Pris förrätt och varmrätt: 410 kr
Pris tre rätter: 505 kr


HALLANDSMENY

Makrill
Varmrökt makrill från Kattegatt serveras med löjromskräm, brännvinsost och smörstekt kavring

Fläskfilé
Grillade fläskfilémedaljonger från halländsk gårdsgris. Serveras med bearnaisesås, rödvinssås, ugnsbakad rödlök, grillad tomat och potatiskrokett

Flädercheesecake
Bakad cheesecake smaksatt med Hallands landskapsblomma, fläder. Ackompanjeras av karamelliserade äppelskivor och hasselnötskrokant

Pris förrätt och varmrätt: 380 kr
Pris tre rätter: 475 kr

EN GOD MENY

Västerbottenostpaj
Med kallrökt lax, serveras med dill- och gräslökscrèmefraiche, hackad rödlök och laxrom

Majskycklingfilé
Ugnsstekt bröstfilé från majskyckling med rosépeppar- och rosmarinsås. Citronrostad paprika och duchessbakelse med parmesan och persilja

Chokladkaka
Kladdig chokladkaka med en touch av saltlakrits. Serveras med hallonmousse och havrecrunch

Pris förrätt och varmrätt: 360 kr
Pris tre rätter: 455 kr

Moms tillkommer på ovan priser med 12% – Priser aktuella från maj 2015