Champagne & ostkväll

champagne

Mat & dryck med franskt tema – Fredag 4 mars


Det vanliga i Sverige är att välja rött vin till ostar, nästan slentrianmässigt. Det har gått så långt att många tror att det inte finns alternativ till rött när osten tas fram. Men egentligen är det helt tvärtom.
– Vitt vin och champagne passar bättre till ost än rött, och skippa gärna vindruvorna vid sidan om, säger Frida Ewertsson, ostkännare från Falbygdens Ost.

Frida och Niklas ska guida oss den 4/3 då Societén arrangerar nästa kväll i mat & dryckens tecken. Denna gång är det champagne och ost som är huvudingredienserna.
– Jag kommer att bjuda på några franska ostar som jag tycker passar utmärkt till champagne. I Frankrike, och inte minst i Champagnedistriktet, finns en lång tradition av osttillverkning. Just ostarna från Champagnedistriktet tycker jag passar utmärkt till bubbel, menar Frida.

Varför rött vin förknippas med ost i Sverige är något Frida har svårt att förklara.
– Det kan hända att det har med bilder som spridit sig genom reklam och på senare tid även i sociala medier, där det ofta är en flaska rött som avbildas tillsammans med ostar och vindruvor. Personligen föredrar jag vitt vin eller champagne till ost, men i mat och dryck finns det inget rätt eller fel, det du gillar är det som gäller, säger Frida.

– Under kvällen hos Societén kommer jag att servera fyra olika typer av ost; hård, vitmögel, getost och kittostar. Niklas har tagit fram goda champagner som gifter sig bra med dessa ostar. Men vi bara guidar gästerna, det är upp till var och en att hitta en kombination som blir den personliga favoriten, säger Frida.

Ta med dig dina kollegor, din partner och dina vänner och kom till Societén för en härlig kväll i njutningens tecken!


Starta med lita mat – Societén kök bjuder på Quiche Lorraine innan provningen, så kom och häng och kör lite After Work. Självklart håller baren öppen en stund efteråt också – det är ju fredag 🙂

Välkomna!

Pris 395:-/pers

Anmälan:

Niklas Steinwall
Tel: 0709-67 07 63
Email: niklas@societen.se