Societén blir kontantfritt!

Förändrar verksamheten för att förbättra arbetsmiljö & säkerhet.

Societetsrestaurangen i Varberg kommer under våren att inleda en omfattande förändring där målet är att bli helt kontantfria redan sommaren 2016. Anledningen till denna förändring är för att höja säkerheten och skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda. Förändringen kommer att fasas in i takt med att restaurang Bodegan slår upp sina dörrar i mitten av maj och förväntas vara helt genomförd lagom till högsäsong.

För Societén är denna förändring ett steg mot den utveckling som Riksbanken menar samhället i stort går, där kontanthantering i Sverige minskar år för år.

”Det kontantlösa samhället är bara några år bort och genom att göra detta redan nu så kan vi ligga i framkant i utvecklingen, samtidigt som vi minskar stress hos vår personal och skapar en bättre arbetsmiljö med högre säkerhet för våra medarbetare” menar Peter Gustavsson, ägare på Societén & Bodegan i Varberg.

I dagsläget så betalar över 90% av Societéns gäster med kort. Peter Gustavsson anser att kontanter känns omodernt och har blivit ett omodernt betalmedel.

Genom att avstå kontanter visas tydligt att där varken finns svart arbetskraft eller hanteras svarta pengar på Societén, vilket idag är i stort sett enda anledningen till att behålla kontanthantering, eller som vissa endast ta emot kontant betalning.

I och med detta blir rånrisken betydligt mindre, misstanke om svinn mot personal och hanteringsarbete minskas också betydligt, vilket leder till att personalen förhoppningsvis får en bättre och säkrare arbetsmiljö.

För gäster som ej hantera kredit- eller betalkort kommer alternativa betallösningar att erbjudas, precis som det gjorts tidigare – Dock ej kontanter.

Societén är en restaurang och nöjesverksamhet i Varberg, beläget i det gamla Societetshuset som färdigställdes redan 1883, inom dess väggar finns flera barer och restauranger. Societén är har sin högsäsong under sommartid då det är öppet sju dagar i veckan, men har även arrangemang övrig tid på året, så som nöjeskvällar under storhelger, julbord och företagsarrangemang

För ytterligare information vänligen kontakta:

Peter Gustavsson, VD
peter@societen.se

Annons_A4(PG).1_650