BISTRO 2019 - Försäsongsmeny

MELLANRÄTTER

VEGO CHEESE – 194
Burgare på veganfärs, Gruyereost, briochebröd, parmesan- &
tryffeldressing, pommes frites (vegetarisk – kan fås vegan)

SKAGENTOAST – 149 /229
Räkor, kräftor, kallrökt lax, löjrom, smörstekt bröd
Liten portion / stor portion

MOULES FRITES ”CREAM” – 179/259
Blåmusslor kokta i vitvin, vitlök och grädde, pommes frites, majonnäs
Liten portion / stor portion

HAVSKRÄFTOR – 199/359
Gratinerade i vitlök- & fänkålssmör, serveras med grillat surdegsbröd
Liten portion 200g / stor portion 400g

ROYALE CHEESE – 194
Burgare på 100% nötfärs av högrev & bringa, gruyereost, bayonneskinka, briochebröd, pommes frites, majonnäs

Från och med midsommar kommer menyn att vara “fullständig”. Då med Bistrosallad, Räksmörgås, Räklåda, Delitallrik och vår Skaldjusmeny

TARTE FLAMBÉE

PIZZA PÅ FRANSKA

SIDFLÄSK – 175
Stekt rökt sidfläsk, silverlök, Gruyereost

GETOST – 175
Chevréost, rödbetor, picklad rödlök, honung, valnötter, ruccola (vegetarisk – kan fås vegan)

Bondpizza från Alsace som bakas på tunn deg med créme fraiche i stället för tomatsås. Passar att dela

LÖJROM – 265
Gruyereost, efter gratinering toppad med löjrom (c:a 50 gr), västerbottenost, rödlök och smetana

FRUITS DE MER

SKALDJUR - Serveras från 1 juli (eller på förbeställning )

OSTRONPLATÅ 345
5 Fine de Claire, 5 Fine de Normandie

OSTRON Styckpris
Fine de Claire – 35
Fine de Normandie No°3 – 45

1 KG SKALDJURSPLATÅ – 695
250g havskräftor, 2 Fine de Claire n°3, 1 Fine de Normandie n°3, 250g räkor, 250g blåmusslor, tryffelmajonnäs, aioli, chilicrème, surdegsbröd

HUMMER, 500 G – 475 kr
Vill du lägga hummer på skaldjursplatån går den bra att dela på två

Skaldjur är ibland svåra att få tag på och för att vara säkra på att få t.ex. färsk hummer så rekommenderas förbeställning

HORS D’ŒUVRE

FÖRRÄTTER

VEGO SKAGEN – 155
Tofu, dill, rödlök, tångkaviar, citron, veganskt toastbröd (vegan)

RAW – 179
Rödbetor, surkål, kapris, rödlök, potatischips, äggcrème, senapscrème (vegetarisk – kan fås vegan)

LAXTARTAR – 169
Tartar på lax smaksatt med lime, chilifrukter, persilja

SKAGENTOAST – 155
Räkor, kräftor, kallrökt lax, löjrom, smörstekt bröd

PILGRIMSMUSSLOR – 179
Halstrade med jordärtskockscrème, baconvierge, laxrom

HAVSKRÄFTOR – 199
Gratinerade i vitlök- & fänkålssmör, serveras med grillat surdegsbröd

RÅBIFF – 189
Skuren på biff från Lillegården, picklad rödlök, picklade senapsfrön, potatischips, äggcrème, tryffelmajonnäs

CHARKTALLRIK – 175
Cecina De Leon (lufttorkad/rökt biff), Vildsvinssalami, Cabacero de lomo (lufttorkad pimentónkryddad fläskkarré) / Mangalica (lufttorkad skinka smak nära Iberico från Ungern), Merguez (färskkorv av lamm), Parmigiano-Reggiano 24månader, Marcona mandlar, oliver, olivolja. Passar att dela

PLAT

VARMRÄTTER

PLAT LE CHEF – Dagspris
Köket komponerar en rätt som håller de svenska/franska traditionerna. Vi byter denna rätt med några dagars mellanrum 

VEGO STEAK FRITES – 249
Nöt- & svampbiff, tomatsallad, grillad färsklök, grön sparris, bearnaisesås, pommes frites (vegetarisk – kan fås vegan)

VEGO CHEESE – 194
Veganfärs, Gruyereost, briochebröd, parmesan- & tryffel-dressing, pommes frites (vegetarisk – kan fås vegan)

BOUILLABAISSE – 279
Klassisk fiskgryta med torsk, lax, räkor, blåmusslor, havskräfta, saffran, tomat, vitlök. Serveras med grillat bröd och aioli

KUMMEL – 239
Halstrad Kummelrygg, blåmusselsås, fänkål, morot, färskpotatis

HÄLLEFLUNDRA – 329
Halstrad Hälleflundra, sparrisrisotto, ramslökscoulis, primörer

COQ AU VIN BLANC – 269
På Bosarpkyckling med rökt sidfläsk, champinjoner, steklök, potatispuré

LAMM – 269
12 timmar långkok på lammstek, lammkorv, rödvinssås, primörer, örtpotatispuré

PEPPARSTEK – 339
Oxfilé från Lillegården, sås på tre sorters peppar, ”brända” körsbärstomater, pancettalindad grön sparris, pommes frites

APRÉS DINER

DESSERTER

SORBET – 89
Jordgubbssorbet, jordgubbscrème, färska jordgubbar, maräng (vegan)

MACARON – 35
Citron, Choklad, Passion (vegan)
Perfekt till kaffet

TARTELETTE – 65
Citron och maräng

CRÈME BRÛLÉE – 89
Lime- och myntamarinerade jordgubbar

CHOKLADFONDANT – 89
Serveras med färska hallon, vispad grädde

Vill du ta en FIKA går det också bra. Vi har Sju sorter på vårt “fikafat” som vi säljer över disk tillsammans med kaffe eller något annat gott att dricka

PANNACOTTA – 89
Vit chokladpannacotta, passionsfruktsgelé, savoiardkex, färska bär

”MARÄNGSVISS” – 89
Societéns variant
Italiensk maräng, rostad vit choklad, chokladsås, vaniljglass, banangrädde.

JACK et CHARLIE

BARNMENY

JUNIORSPETT – 95
Friterad kyckling på spett, pommes frites, favoritdressing

KIDS FILET – 135
Grillad fläskfilémedaljong, bearnaisesås, pommes frites

CRÊPES NUTELLA – 75
2 pannkakor, Nutella och fruktsallad

Bistro Societén

Bistron är en mötesplats. Bar, café och restaurang i ett. Men inte snobbig. Bistron bryr sig om god service och fina råvaror och vill att alla ska kunna njuta av det lilla extra i vardagen.

Bistron är en självklar och avslappnande plats, lite som soffan i vardagsrummet eller fåtöljen hemma hos bästa vännen. En plats där man träffas, äter, umgås och bara är. Tillsammans med vänner, bekanta och obekanta.

På Bistron är det högt i tak, nära till skratt och det finns alltid plats för högtflygande planer och livliga diskussioner. Eller stojande barn. Bistron lever och bjuder in. Här existerar inte ensamhet, kurrande magar eller regniga dagar. På Bistron finns bara vardagslyx, gemenskap, god mat och avslappning.

Bistron är för alla. Inkluderande och inbjudande. Välkomnande. På lunch, fika, mysig kvällsmat eller after work. Eller när som helst när du vill njuta av livet. Varje dag.

Du är alltid välkommen.

Boka bord om du vill vara säker på att få plats, men ofta går det bra att bara slinka in också.

 

ÖPPETTIDER
MIDSOMMARAFTON
– Öppet 13.00-18.00 (Stängt kväll)

 

TOR, FRE, LÖR Från 31 maj
– Öppet från kl. 17.00

ALLA DAGAR 3 juli-10 aug
– Öppet från kl. 15.00

 

Boka bord online
boka@societen.se
0340 67 65 00