STÄNGT FÖR SOMMAREN

Kolla vår web för att se vad som händer under höst & jul!

BISTRO

BISTRORÄTTER

GRILLAD ROTSELLERI (VEG) – 199
Grillad, nattbakad rotselleri, tomatsallad, grillad färsklök, grön sparris, bearnaisesås, pommes chateau

ROSTAD BLOMKÅL (VEG) – 225
Confiterad morot, ratatouille, grillad citron och friterad färskpotatis

Meny för nedladdning i PDF-format

SKAGENTOAST – 169 / 245
Räkor, majonnäs, dill, citron, löjrom, smörstekt toastbröd
Liten portion / stor portion

MOULES FRITES “CREME” – 235
Blåmusslor kokta i vitvin, vitlök och grädde, pommes frites, majonnäs.

HAVSKRÄFTOR – 215 / 365
Gratinerade i vitlök- & fänkålssmör, serveras med rostat bröd.
Liten portion 200g / stor portion 400g

BOUILLABAISSE – 285
Klassisk fiskgryta med torsk, lax, räkor, blåmusslor, havskräfta, saffran, tomat, vitlök. Serveras med grillat bröd och aioli

ROYALE CHEESE BURGER – 225
200g nötfärs av högrev & bringa, gruyereost, rökt sidfläsk, sallad, lök, briochebröd, parmesan- och tryffelmajonnäs, pommes frites.

RÅBIFF (STOR) – 279
Grovmalen biff från Lillegården, picklade senapsfrön, tryffelmajonnäs, ruccolasallad, parmesanost, pommes allumettes, gräslök, pommes frites

CHARK OCH OST – 199
3 sorters chark, 2 ostar, tomatmarmelad, honung, grön tapenade, fröknäcke

BRÖD & SMÖR – 40
3 sorters bröd och gott extrasaltat smör. Lagom för 1-2 personer.

TARTE FLAMBÉE

PIZZA PÅ FRANSKA

SIDFLÄSK – 179
Stekt rökt sidfläsk, silverlök, Gruyereost

Meny för nedladdning i PDF-format

GETOST & RÖDBETOR – 179
Chevréost, rödbetor, picklad rödlök, honung, valnötter, ruccola (vegetarisk)

Bondpizza från Alsace som bakas på tunn deg med créme fraiche istället för tomatsås. Serveras i små bitar på en planka och perfekt att dela!

LÖJROM – 275
Gratinerad med Gruyereost, toppad med löjrom (50g.), västerbottenost, rödlök, smetana, citron, dill och gräslök.

FRUITS DE MER

SKALDJUR - Serveras från 1 juli (eller på förbeställning )

OSTRONPLATÅ 375
10 Fine de Claire, champagne-vinägrette med schalottenlök, citron

OSTRON 45 / ST
Fine de Claire, champagne-vinägrette med schalottenlök, citron.

1 KG SKALDJURSPLATÅ – 725
250g havskräftor, 3 st Fine de Claire,
250g räkor, 250g blåmusslor, kammusslor, Champagne-vinägrette med schalottenlök, tryffelmajonnäs, aioli, Rhode Island, rostat bröd

HUMMER, 500 G – 495 kr
Vill du lägga hummer på skaldjursplatån går den bra att dela.

Meny för nedladdning i PDF-format

HORS D’ŒUVRE

FÖRRÄTTER

VEGGO SKAGEN (VEG) – 159
Tofu, dill, rödlök, tångkaviar, citron, grillat bröd

GRÖN SPARRIS (VEG) – 159
Råstekt grön sparris, bakad körsbärstomat, babyspenat, ruccola, valnötter, rädisor, fransk vinägrett

Meny för nedladdning i PDF-format

HUMMERSOPPA – 189
Krämig cognacssmaksatt soppa serverad på skaldjursmousseline

PILGRIMSMUSSLOR – 179
Halstrade pilgrimsmusslor, ostronemulsion, citronsyrad champinjon med havssalt, gräslök, laxrom

SKAGENTOAST – 169
Räkor, majonnäs, dill, citron, löjrom, smörstekt toastbröd

HAVSKRÄFTOR – 225
Gratinerade i vitlök- & fänkålssmör, serveras med rostat bröd

RÅBIFF – 189
Grovmalen biff från Lillegården, picklade senapsfrön, tryffelmajonnäs, ruccolasallad, parmesanost, pommes allumettes, gräslök

CHARK OCH OST – 199
3 sorters chark, 2 ostar, tomatmarmelad, honung, grön tapenade, fröknäcke

PLAT

VARMRÄTTER

GRILLAD ROTSELLERI (VEG) – 199
Grillad, nattbakad rotselleri, tomatsallad, grillad färsklök, grön sparris, bearnaisesås, pommes chateau

ROSTAD BLOMKÅL (VEG) – 225
Confiterad morot, ratatouille, grillad citron och friterad färskpotatis

BOUILLABAISSE – 285
Klassisk fiskgryta med torsk, lax, räkor, blåmusslor, havskräfta, saffran, tomat, vitlök. Serveras med grillat bröd och aioli

HALSTRAD LAX – 275
Halstrad Auroralax, sparrisrisotto, gremolataolja, primörer

LÄTTRIMMAD TORSKRYGG – 295
Smörstekt torskrygg, champagnesås, ragu på fänkål, champinjon, morot, färskpotatis

Meny för nedladdning i PDF-format

COQ AU VIN BLANC – 275
Tryffel- och spenatfärserad kyckling med rökt sidfläsk, champinjoner, steklök, vitvin- och gräddbrässerad potatis.

RÅBIFF (STOR) – 279
Grovmalen biff från Lillegården, picklade senapsfrön, tryffelmajonnäs, ruccolasallad, parmesanost, pommes allumettes, gräslök, pommes frites

GRILLAD ENTRECÔTE – 335
Från Lillegården, tomatsallad, grillad färsklök, grön sparris, bearnaisesås, pommes chateau.

PEPPARSTEK – 365
På oxfilé från Lillegården med rostad vitpeppar, konjaksås, baconsauterade haricots verts, bakade körsbärstomater, pommes fondant.

APRÉS DINER

DESSERTER

GATEAU AU CHOCOLAT – 109
Browniebotten, mörk chokladganache, lemoncurd, maräng

CRÈME BRÛLÉE – 99
Crème Brûlée,  björnbärssorbet, färska bär

Vill du ta en FIKA eller GLASS går det också bra. Vi har Sju sorter på vårt “fikafat” som vi säljer över disk tillsammans med kaffe eller något annat gott att dricka

Meny för nedladdning i PDF-format

JORDGUBBAR & RABARBER – 119
Jordgubbssorbet, vaniljsyltade rabarber, crunch, färska jordgubbar, maräng. (VEGAN)

CHOKLADMOUSSE – 119
Vit chokladmousse, färska hallon, matchapulver, hallonsorbet, chokladsmulor

ROQUEFORTOST – 99
Blåmögelost, tomatmarmelad, fröknäcke, frukt

JACK et CHARLIE

BARNMENY

JUNIORSPETT – 119
Friterat kycklingspett, pommes frites, favoritdressing

KIDS FILET – 159
Grillad oxfilémedaljong, bearnaisesås, pommes frites

Meny för nedladdning i PDF-format

CRÊPES NUTELLA – 75
2 pannkakor, Nutella och fruktsallad

Bistro Societén

Bistron är en mötesplats. Bar, café och restaurang i ett. Men inte snobbig. Bistron bryr sig om god service och fina råvaror och vill att alla ska kunna njuta av det lilla extra i vardagen.

Bistron är en självklar och avslappnande plats, lite som soffan i vardagsrummet eller fåtöljen hemma hos bästa vännen. En plats där man träffas, äter, umgås och bara är. Tillsammans med vänner, bekanta och obekanta.

På Bistron är det högt i tak, nära till skratt och det finns alltid plats för högtflygande planer och livliga diskussioner. Eller stojande barn. Bistron lever och bjuder in. Här existerar inte ensamhet, kurrande magar eller regniga dagar. På Bistron finns bara vardagslyx, gemenskap, god mat och avslappning.

Bistron är för alla. Inkluderande och inbjudande. Välkomnande. På lunch, fika, mysig kvällsmat eller after work. Eller när som helst när du vill njuta av livet. Varje dag.

Höst, jul & nyår 2020
Vi har nu stängt sommaren 2020 och planerar för fullt vad och hur vi skall ha öppet de kommande månaderna.

Preliminärt:
Skördeweekend
Vecka 39 och 40

Höstweekend
Vecka 43 och 44

Bistrojul – Julbord på 2020-vis
Vecka 48 – 51

Julhelg
25 och 26 december

Nyår på Societén
31 december 

13-Dagsafton
5 januari

Mera information om menyer och teman kommer under hösten.

– – – – – – – – – – – – –

Boka bord om du vill vara säker på att få plats, men ofta går det bra att bara slinka in också.

– – – – – – – – – – – – –

Boka bord online
0340 67 65 00