Torsdag 3/11 – Anka & Grenache/Garnacha



Vi fortsätter under hösten vår satsning på mat- och dryckesevent och som tidigare står köksmästare Anders Bellman och sommelier Niklas Steinwall i centrum för dessa event.

Om evenemanget

Anka & Grenache/Garnacha Grenache från Rhône och Garnacha från Spanien. Samma druva men olika viner!

Fyra tapasrätter med anka samt provning av två viner från Rhône, Frankrike och två viner från Priorat, Spanien. Presentation av druvan Grenache/Garnacha och de två olika områdena av sommelier Niklas Steinwall och en beskrivning av vad som serveras samt lite historia kring tapas av köksmästare Anders Bellman.

 

Grenache Noir Grenache Noir, ofta kallad bara Grenache, är en vindruva hörande till arten Vitis Vinifera. I Spanien heter den Garnacha Tinta eller kort bara Garnacha. Det är också från Spanien den ursprungligen kommer. Den började odlas på östkusten i Aragonien och Katalonien och finns numera rikligt framförallt runt Medelhavet. Druvan är kanske mest känd från Södra Rhône, bland annat i Châteauneuf-du-Pape och från Priorat i Katalonien.

Priorat_hillside

Vinodlingarna i Proarat består till nästan 40% av Garnacha.

 

grenache_noir

Grenache Noir

Ankbröst och ett Rhônevin är en klassiker!

Meny – Anka & Grenache/Garnacha

Rätt 1
Famille Perrin Côtes du Rhône Nature 2013

Rätt 2
Chante Cigale Côtes du Rhône Vieilles vignes 2014

Rätt 3
Cop de Ma Priorat 2014

Rätt 4
Coma Vella 2009 Priorat

MENYN PRESENTERAS INNOM KORT

 


 

Datum: 3:e november 2016
Tid: 19.00
Pris: 595 kr per person

Anmälan:

Niklas Steinwall
Email: info@societen.se