Vi fortsätter under hösten vår satsning på mat- och dryckesevent och som tidigare står köksmästare Anders Bellman och sommelier Niklas Steinwall i centrum för dessa event.
Om evenemanget
Anka & Grenache/Garnacha Grenache från Rhône och Garnacha från Spanien. Samma druva men olika viner!
Fyra tapasrätter med anka samt provning av två viner från Rhône, Frankrike och två viner från Priorat, Spanien. Presentation av druvan Grenache/Garnacha och de två olika områdena av sommelier Niklas Steinwall och en beskrivning av vad som serveras samt lite historia kring tapas av köksmästare Anders Bellman.
Grenache Noir Grenache Noir, ofta kallad bara Grenache, är en vindruva hörande till arten Vitis Vinifera. I Spanien heter den Garnacha Tinta eller kort bara Garnacha. Det är också från Spanien den ursprungligen kommer. Den började odlas på östkusten i Aragonien och Katalonien och finns numera rikligt framförallt runt Medelhavet. Druvan är kanske mest känd från Södra Rhône, bland annat i Châteauneuf-du-Pape och från Priorat i Katalonien.
Meny – Anka & Grenache/Garnacha
Rätt 1
Famille Perrin Côtes du Rhône Nature 2013
Rätt 2
Chante Cigale Côtes du Rhône Vieilles vignes 2014
Rätt 3
Cop de Ma Priorat 2014
Rätt 4
Coma Vella 2009 Priorat
MENYN PRESENTERAS INNOM KORT
Datum: 3:e november 2016
Tid: 19.00
Pris: 595 kr per person
Anmälan:
Niklas Steinwall
Email: info@societen.se