Tisdag 5 sep – Winemaker Dinner – Gustave Lorentz



Tillsammans med Niklas Steinwall och ”Folk o Folk” är glada att kunna bjuda in på en exklusiv ”Winemakers Dinner” med Pascale Schielé från den välkända Alcace-producenten Gustave Lorentz.

Vi börjar kvällen med typiska Tarte flambée, fortsätter med skaldjur, kyckling, torsk och avslutar därefter med tre små desserter – Anders Bellman, Societén köksmästare, har skrivit en meny där både det franska köket och bra råvaror inspirerar. Till detta har Niklas Steinwall och Pascal valt ut 5 passande viner från Gustave Lorentz. (Menykort, se till höger)

 

”Kungen av Riesling” kallas Gustave Lorentz från Alsace. Familjeföretaget, som grundades redan 1836, leds idag av sjätte generation genom George Lorentz. Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim, som är känt för sina kvalitetsviner i Alsace.


 

2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina tjugosex gamla träståndare som rymmer mellan 1 400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna.

Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts enligt deras instruktioner.

Man skördar endast för hand och vinifierar varje druvsort och vingårdsläge separat. Inget av deras vita viner avstjälkas innan vinifiering.

Ursprung: Frankrike, Alsace
Grundad: 1836
www.gustavelorentz.com

Meny – Tisdag 5 september

Tarte flambée – 2 sorter
– Pinot Blanc L’ami des Crustacés (2016)

Ceviche – Skaldjur & bläckfisk
– Evidence Riesling Vin Biologique (2014)

Kyckling – Coq au vin blanc d’Alsace
– Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim (2010)

Torsk – Hollandaisesås på brynt smör & sparris 
– Pinot Gris Schofweg (2013)

Desserter –
Ost – Tarte – Frukt
– Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim Vendanges Tardives (2007)

 


Pris per person – 695 kr
Plats – Societés Bistro (Södra entrén)
Tid – 18.30-22.00

Anmälan:
boka@societen.se  med referens ”Alsace”

Frågor:
peter@societen / 0340-676500 (vardagar från 11.00)

Hjärtligt välkomna till en härlig sensommarkväll hos oss på Societén!

Niklas, Peter & Pascal